HR! 3 tipp, amivel növelheted embereid hatékonyságát és morálját!

HR! 3 tipp, amivel növelheted embereid hatékonyságát és morálját!

HR! Régebben sokan úgy gondolták, a HR feladata kimerül az emberek felvételében és alapszintű kezelésében. Egy idő után jóval nagyobb hangsúlyt kapott a munkakör és ezzel fontosságot is. Már nem elég az emberek megszerzése. Nagy hangsúlyt kell tenni a megtartásra és fejlesztésre is.

A motiváció és a jó közérzet cégen belül olyan, ami az egész szervezetre pozitívan hat ki és egy jó rendszert alkot ezáltal. HR-esként feladatunk az emberek motiválása, egységes csapatként tartása.

A koronavírus óta igazán fontos a hatékonyság növelése. De, hogy tehetjük meg ezt HR-esként? Nos íme néhány tipp, amelyből, ha egyet tudsz már használni garantáltan örülni fognak az embereid:

1.) Kérdezzünk, tudjuk meg mi a baj!

Több vezető esik abba a hibába, hogy azt gondolja ő majd jobban tudja. Nem kérdezzük meg a munkatársainkat hogy:

  • Mit szeretsz a cégben?
  • Minek örülnél, ha mit erősítenénk?
  • Hogyan lehetne jobb a hangulat az irodában?
  • Mivel lenne kellemesebb a munkaterület?

és ehhez hasonló kérdések.

Kérdezhetünk pozitív és negatív irányból is, néha kreatívnak kell lenni, hogy a helyes választ kihúzzuk az emberekből. A marketingesek már régóta tudják, ha felmérést kell készíteni bizony meg kell kérdezni a piacot. HR-esként a mi piacunk, a már dolgozó munkatársaink. NE legyünk restek kérdezni tőlük. Gyakran meglepően jó ötleteket kapunk, amivel növelhető vagy a hatékonyság vagy a morál úgy, hogy nem kerül igazi erőfeszítésbe!

2.) Külső tréningek szervezése!

Csapatépítő tréning! Hányszor hallottuk már. Sokaknak azonban csak a bulizós, ivós csapatépítés ugrik be. Pedig vannak olyan szemináriumok, akár részlegeknek, akár teljes cégeknek, amik igyekeznek a munkavállalói gondolkodást a csapat felé fordítani és összehangolják az embereket. Mindig meg kell törni a jeget először, de egy szakértő által igazi löketet adhatnak a csapatnak. Fontos, hogy ilyenkor kiszakadjon a szokásos munkahelyi körülményekből. Foglaljunk le egy termet, vagy egy étterem külön szobáját. Meglepően sikeres tud lenni, amikor irányított körülmények között a munkavállalók megismerhetik egymás gondolatait és egy Klassz csapattá kovácsolódnak!

3.) Motivációs rendszerek kiépítése

Mi jut elsőre eszünkbe? Pénzbeli motiváció igaz? Nos annak is megvan az előnye és ha egy cég jó bónusz rendszerrel dolgozik az nyilván kecsegtető. Azonban a motivációnak egyéb, rendszere is lehet.

Itt kell egy kis kreativitás, de a legbiztosabb út, ha beszélgetünk kicsit a munkavállalókkal.

Mi az ami számunkra értékes?

Péntekenként 1-2 órával hamarabb hazamenni? Jó! Ha a héten sikerül legyártani 500 cipővel többet, akkor pénteken hamarabb van vége a munkának! Vagy, ha sikerül elérni a kvótát, az utolsó 2 órában kertben sütögetés!

Ügyfél elégedettség nem esik 4.5 alá? Bármi lehet! Keress egy olyan dolgot ami a vezetésnek az érdeke, de van ráhatása a munkatársaidnak is. Csinálj belőle játékot! Az emberek akárhány évesek is, általában szeretnek játszani, versenyezni. Mi lehet jobb egy olyan versenynél, ami összehozza a csapatot és közös irányba állítja őket?

Bízza szakértőkre bérszámfejtését!

Bízza ránk!

Munkavállalói bére a mi lelkiismeretünk.

Töltse ki az alábbi űrlapot!

Szakértő bérszámfejtést szeretnék,

Kérem vegyék fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolat

H-P: 08:00-16:00
Tel. 06 20 9212565
E-mail: info@ugyvitelport.hu
1161 Budapest, József u. 18.

Szolgáltatások

Bérszámfejtés kiszervezés
TB elszámolás kiszervezés
Tanácsadás

© 2024. Minden jog fenntartva - Ügyvitelport.hu - Adatkezelési nyilatkozat