Hogyan hat egy rossz döntés a cég bérszámfejtésére?

Hogyan hat egy rossz döntés a cég bérszámfejtése?

Az alábbi megtörtént példa sajnos jól demonstrálja mennyire fontos körültekintően választani. Ugyanúgy igaz ez egy cég minden területén, de a bérszámfejtési megoldások a cég minden dolgozóját érinthetik, így itt fokozottan kell figyelni. Ne kövesd el az alábbi hibát!

Sajnos a példa cég már csak saját kárán tanulhatott. Budapesti székhelyű, de az ország több településén is embereket foglalkoztató cégről van szó, akik nem akartak bajlódni a házon belül végzett bérszámfejtéssel, így inkább kiszervezték. Ez önmagában egy nagyon jó döntés, ha megtalálják a megfelelő céget. Ez a cikk meg sem született volna ha rátalálnak, de a következő pár jel mutatja, ha esetleg rossz helyen van a te bérszámfejtésed is. Amennyiben az alábbi jeleket látod a te cégedben is, akkor lehet el kell gondolkodni egy jobb megoldáson.

Ez a cég az alábbiakat vette észre fél éves távlatban, amikre oda kell figyelni hisz intő jel lehet:

1) Nem nézték át teljeskörűen a korábbi bérszámfejtéseket

Egy profi kiszervezési cég NEM veheti át úgy az adatokat hogy nem ellenőrzi visszamenőleg. Hatalmas felelősség és bizalom, amikor megkapjuk egy cég bérszámfejtési feladatát. Innentől mi vagyunk a felelősek és bizony Tiszta lappal kell indulni, nem lehet elnézni az esetleges korábbi hibákat, ami sajnos sokszor felmerül. Amennyiben ezeket nem nézi át egy cég, ott nem teljes körű a támogatás.

2) Rossz ügyfélszolgálat

Ennél a cégnél hiába szervezték ki a bérszámfejtést, általában nem tudták telefonon elérni a kapcsolattartót és a Bér és HR gyakran információ és segítség nélkül maradt.

A pontosság mellett mi lehet fontosabb annál, hogy a munka gördülékenyen haladjon és megfelelő támogatást kapjon a cég? Nos, ha alig kap választ kérdéseire, nem szimpatikus az ügyintéző, és nehézkes a kommunikáció, ott valami nincs rendben. Minden cég megérdemli a segítőkész és teljes körű támogatást.

3) Szakemberek szakértelem nélkül

Pár hónap után azt vették észre a bérszámfejtési időszakban, hogy az egyik HR-es néhány napja csak azzal megy el, hogy ellenőrzi az adatokat amiket kap a bérszámfejtési cégtől, mert azokban rendszerint hibákat találtak. Itt álljunk is meg egy pillanatra! HIBÁK? Ez olyan banális és ordító jel, hogy nem is nagyon szeretném részletezni. Amennyiben a bérszámfejtést gyakran pontatlanul, hibásan kapod a cégtől keress mást, akinél megfelelő szakértelem van és megbecsüli a bizalmadat!

A fentebb leírt példák mögött ténylegesen idő és pénzbeli veszteségek keletkeztek, mert nem jöttek rá időben, hogy rossz helyen vannak. A kiszervezett bérszámfejtés profi csapatnál nagyon jól működik. Azonban, ha a fentiek közül eggyel vagy többel találkoztál már, lehet itt az ideje váltani. Válassz olyat, aki mellett nincsenek álmatlan éjszakáid, biztonságban vannak dolgozóid és azok bérszámfejtése!

Bízza szakértőkre bérszámfejtését!

Bízza ránk!

Munkavállalói bére a mi lelkiismeretünk.

Töltse ki az alábbi űrlapot!

Szakértő bérszámfejtést szeretnék,

Kérem vegyék fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolat

H-P: 08:00-16:00
Tel. 06 20 9212565
E-mail: info@ugyvitelport.hu
1161 Budapest, József u. 18.

Szolgáltatások

Bérszámfejtés kiszervezés
TB elszámolás kiszervezés
Tanácsadás

© 2023. Minden jog fenntartva - Ügyvitelport.hu - Adatkezelési nyilatkozat