Hibás a bérszámfejtésem! Menthető még?

Hibás a bérszámfejtésem! Menthető még?

Kiszervezett bérszámfejtést ellátó cégként sűrűn előfordul, hogy a korábbi bérszámfejtő elszámolásait szükséges átnézni és javítani. Pláne fontos ez, ha kifizetőhelyi szolgáltatók vagyunk, hiszen törvényi kötelezettségünk javítani, ha hibákat észleltünk és sajnos bizony nem volt még olyan, hogy ne találtunk volna hibás számfejtéseket.

Ezen hibák javítására több lehetőség is van. Vegyük most sorra ezeket.
NEAK ellenőrzés kérése

Az első és egyben legtisztább lehetőség, ha a cég kér egy NEAK ellenőrzést, ami feltárja a hibákat. Ez bár félelmetesen hangozhat jó ha tudjuk, hogy ez egy bevált gyakorlat ilyen esetben. Ezt követően pedig a hibás számfejtésekhez kapcsolódó felelősséget és pénzügyi terheket az előző bérszámfejtővel kell rendezni. Hiszen egy megbízható bérszámfejtő cég teljes felelősséget vállal a munkájáért a cég felé. Ennek eredményeképpen tiszta lappal lehet tovább haladni. Itt fontos megemlíteni, hogy NEAK ellenőrzés amúgy is várható minden cégnél 5 évente. Pontosan ezért érdemes mihamarabb javítani a fennálló hibákat.

Folyamatában javítunk

Elkezdjük a rendelkezésre álló adatok alapján, az adott hónap számfejtésében éppen felmerülő aktuális tb eseteket ellenőrizni és visszakövetni. Ha hibát találunk, akkor azt visszamenőleg javítanunk, önellenőriznünk kell. Így a javítási folyamatnak lassabban fogunk a végére érni, hiszen mindig csak az adott hónapban feldolgozott esetek lesznek javítva. Viszont így, a javítások anyagi terhe eloszlik a hónapok között.

Elölről átnézzük

Elkezdjük az egészet feldolgozni, végigmegyünk minden eseten attól függetlenül, hogy az aktuális számfejtésben éppen szerepel-e. Ezzel a módszerrel hamarabb végezni tudunk az egész anyaggal. Ebben az esetben a felmerülő többletköltség, a korábbi számfejtő cégre kell, hogy háruljon, hiszen az az ő helytelen számfejtései miatt merülnek fel. Ebből is látszik, nagyon fontos tehát, hogy ha egy cég azon gondolkozik, hogy kiszervezi a bérszámfejtését, mindig kérdezzék meg a bérszámfejtő céget az anyagi felelősségvállalásról és ezt foglalják is bele a szerződésbe a későbbi félreértések elkerülése végett. Azon cégeket pedig akik nem vállalnak semmilyen felelősséget a számfejtésükért, érdemes messziről elkerülni.

 

Amennyiben hozzánk szervezi ki bérszámfejtését, nem kell az ilyen dolgokkal bajlódni cégen belül, csupán el kell dönteni, hogy melyik lehetőséget választják és mi rendbe tesszük a korábbi hibákat. Továbbá garantáljuk, hogy a jövőben rendben fognak menni a dolgok a számfejtés terén, hiszen dolgozói bére a mi lelkiismeretünk.

Bízza szakértőkre a bérszámfejtését!

Bízza ránk!

Munkavállalói bére a mi lelkiismeretünk.

Töltse ki az alábbi űrlapot!

Szakértő bérszámfejtést szeretnék,

Kérem vegyék fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolat

H-P: 08:00-16:00
Tel. 06 20 9212565
E-mail: info@ugyvitelport.hu
1161 Budapest, József u. 18.

Szolgáltatások

Bérszámfejtés kiszervezés
TB elszámolás kiszervezés
Tanácsadás

© 2024. Minden jog fenntartva - Ügyvitelport.hu - Adatkezelési nyilatkozat